HOME | CONTACT
De CD CamPing Elisabeth

WAAROM CAMPING ELISABETH?

Camping Elisabeth bestaat echt. Het is de mooiste camping op Kreta. Aan de noordzijde, iets ten oosten van Rethimnom, temidden van rauwe blokken appartementen en grauwe hotels, loop je zomaar een groene oase binnen. Een oase van van palmbomen, bamboe en prachtige schaduwrijke plekken. Een taverna die nog echt een taverna is, met morsige beheerder, met koude halve liters retsina en bier, met inktvisringetjes, de beste Tzatziki en vooral geen haast, totaal geen haast. Deze camping was inspiratie voor teksten van de CD.

WAAROM DE CD?

ZOMER 2002

De drie oerleden van CAMPING ELISABETH : ROB VERHAAGEN, KLAAS GUTJAHR en JAN WILLEM REUGEBRINK, beginnen samen te spelen op de binnenplaats van de Waardgracht 98/100 in Leiden. Nachtelijke sessies bij de de vuurbak resulteren aanvankelijk in talloze meanderende gitaarrifjes en sluimerende kinderliedjes. Snel wordt duidelijk dat er meer in zit, zoals dat heet.


WINTER 2002

De sessies worden verplaatst naar de huiskamer van Waardgracht 100. De dove, vaak ook dementerende buren zorgen ervoor dat er zonder probleem met elektrische gitaren kan worden geoefend.
CAMPING ELISABETH is geboren.

Belangrijk moment ( 7 oktober 2002): Klaas speelt een langzaam loopje dat hij al bij vele kampvuren gespeeld heeft. Rob opent zijn Cape Canaveral gitaareffecten en zet er een loom maar oh zo melodieus loopje overheen. Jan Willem haalt een map met net niet eerder gepubliceerde stukjes proza tevoorschijn en begint te prevelen : “Twee mensen.....” Het eerste CAMPING ELISABETH liedje is geschreven. “We gaan een CD maken!” zegt Rob. Klaas en JW knikken instemmend. Het moet zo zijn.

WAAROM TOM?

Hoewel de drie oerleden allen beschikken over fraaie zangstemmen is het al snel duidelijk dat er een échte zanger bij zal moeten komen voor de solopartijen. De naam TOM HAZENBERG valt al snel. Geweldige stem, bekend van talloze Leidse bands en van de BOB DYLAN landdag. Een Leidse legende. Tom wordt de oefenruimte binnengelokt met een goede maaltijd en besluit dat hij de geschreven liedjes goed vindt. CAMPING ELISABETH bestaat vanaf dit moment uit vier personen.
Zijn inbreng blijkt naast de zang onmiddellijk uit de tekstbijdrage in DE WOND.

WAAROM SELMA?

Een goede band heeft een vrouwelijke bassist(e). Dat is gewoon zo. Tina Weymouth bij de Talking Heads, Kim Gordon bij Sonic Youth, Melissa Auf der Mauer bij de Smashing Pumpkins.... Wil je een goede band dan moet je een vrouwelijke bassist hebben. SELMA HULST de bassiste van de Hazerswoudse/ Leidse vrouwenformatie de CORSETTO’s wordt door Tom benaderd en blijkt bereid er een band bij te nemen. CAMPING ELISABETH heeft de zo begeerde vrouwelijke bassiste BINNEN!


WAAROM ANDREW?

Een goede band heeft een drummer. Dat is gewoon zo. Bands zonder drummer zijn er eigenlijk niet, of ze zijn niet goed. Klaas kent Andrew. Andrew wil wel een keertje oefenen . Hij is verkocht. Hij is BINNEN!


WIE IS ROLAND?

Waar moet de band nu heen met deze sterke bezetting en een twaalftal goede composities?
In het voormalig Mosterd complex, waar Tom zijn bedrijf HAZENBERG ARCHEOLOGIE heeft gehuisvest, blijkt ook een studio te zitten. De ART OF SOUND studio.Tom maakt kennis met de eigenaar ROLAND. De studio heeft geheel zijn eigen sfeer (huiselijk maar rokerig) en Roland heeft geheel zijn eigen stijl (bot maar met humor). CAMPING ELISABETH besluit in zee te gaan met deze koffie verslindende producer die alles hoort.